5 trendiga utemöbler

På vårkanten som kommer alltid de där tankarna – jag borde göra något åt min uteplats! Oavsett om det så är en liten balkong i innerstaden eller en massiv altan på 60 kvadratmeter så är det fortfarande samma typ av tankar som florerar i huvudet. Vi vill skapa oss platser där vi kan njuta av solen, sommaren och ledigheten och samtidigt göra det länge och ofta. Det betyder att kraven som ställs på uteplatsens innehåll blir allt högre och det blivit inte bara viktigt att hitta detaljer som är bekväma, de ska också vara snygga och gå hand i hand med en inredningsstil som representerar oss och våra hem. Vi har kikat på trendiga Royal Design och valt ut fem tips på hur du lätt kan ordna din drömplats ute med enkla medel.

1. Det klassiska cafésetet

Det finns egentligen ingenting som säger sommar så mycket som det klassiska cafésetet. De små och stilrena stolarna som tillsammans med en mindre bord bjuder in till ett snabbt och enkelt sätt att avnjuta en kopp kaffe eller en mindre fika och bara njuta av vädret och varandras sällskap. Ett caféset är med andra ord en väldigt enkel lösning, på samma sätt som det är en självklar del av sommaren och våra svenska uteplatser.

Bistro Stol Verbena

Den här stolen heter Verbena och är en urläcker och typisk caféstol som finns i mängder av olika färger hos Royal Design. Priset för denna stol är 599 kr/styck.

2. Den givna solstolen

Sommaren är inte bara till för att bada, koppla av, äta och resa. Sommaren är också den tiden på året som mängder av svenskar kastar sina kläder och låter soltörstande hudar suga åt sig av alla underbara soltimmar som Sverige får under denna ljuvliga tid. Sola är en given sommartradition och självklart ska den göras både bekvämt och i stil.

Samba Solstol

Denna läckra solstol heter Samba och är ett givet alternativ för vilken uteplats som helst och man kan räcka med att timmarna blir många när man slumrar i solen i den här solstolen! Glöm dock inte solskyddet. Stolen kostar 1899 kr hos Royal Design.

3. Den eleganta soffan

Vi letar ofta efter idealiska sätt att sitta på när det gäller uteplatser, och även om det finns många stora och bekväma sätt att sitta på idag så är det få saker som slår klassisk elegans på uteplatsen. Det handlar om att både skapa yta för att sitta och samtidigt bevara en tradition, men soffor som representerar en hög klass och stil.

Dessa varianter av soffor finns i mängder av utföranden och är lika vackra som de är överraskande bekväma. Soffan heter Lousiane och ligger på 5395 kr hos Royal Design. Något dyr men hur vacker och trendig som helst!

4. Den bekväma latheten

Låt oss verkligen lata oss när vi har möjlighet att göra det. Sommar och semester innebär dagar som per definition ska föras fram i långsamt tempo, och en tupplur mitt på dagen är inget ovanligt – snarare något att rekommendera. Varför inte då göra det så bekvämt som möjligt för dessa underbara stunder? Med en riktigt mysig hängmatta i ett modernt och trendigt utförande så kommer du med all säkerhet att må riktigt bra samtidigt som de där sommardagarnas tupplurar stärker dig med energi för riktigt roliga kvällar – som den här:

Fatboy Headdemock

Hängmattan heter Fatboy Headdemock och kostar 3749 kr hos Royal Design. Den tjocka mattan skapar en väldigt bra stabilitet och du behöver inte oroa dig för att ramla ur om du skulle råka somna till.

5. Den skyddande elegansen

Solens varma strålar är, tyvärr, något som vi inte är vana vid året runt. Det betyder att våra kroppar inte heller kan ta så mycket som möjligt, och i vissa fall så kan det bli alldeles för mycket. Trots detta vill vi såklart fortfarande vara ute och njuta av sommaren och inte behöva gå inomhus för att skydda oss. Tur då att det finns parasoll, och inte vilka parasoll som helst. Med ett modernt och elegant parasoll på din uteplats får du både skydd och en inredningsdetalj som gör att du mer än gärna har det uppfällt lite extra länge! Spana bara in detta:

Stripesol Parasoll

Parasollet heter Stripesol och har en prislapp på 3459 kr hos Royal Design. Förutom att detta parasoll är makalöst vackert går det även köpa till det kombinerade bordet och parasollfoten Formitable XL så får du ett praktiskt bord till parasollet också.

Royal Designs utemöbler kommer från designvarumärken med hög kvalité, vilket gör att prislappen blir betydligt högre än om man köper möblerna från butiker som importerar från Asien. Ska ni beställa från Royal Designs webbutik är ett tips att söka efter rabattkoder som många webbtjänster tillhandahåller. Exempelvis finns det ofta aktuella rabattkoder till Royal Design hos många rabattkodsidor där du kan ofta kan spara hundralappar, eller till och med tusenlappar. Hittar du ingen bra rabattkod kan också vänta till hösten när utemöblerna oftast reas ut, inte så kul men det är oftast då du kan göra de bästa kapen och spara mest pengar. Har du en pressad ekonomi och inte kan avsätta pengar för att köpa hela nya möbler kan man ofta med små billiga trix göra sina befintliga möbler moderna igen.