Retro heminredning

Idag finns det mängder av stora möbelvaruhus som erbjuder relativt billiga möbler för de flesta hem. Ändå kan det ibland kännas tråkigt och opersonligt att handla alla sina möbler hos exempelvis IKEA. Om du inte vill lägga en förmögenhet på din heminredning men ändå vill skapa en ny inredning finns det många bra knep.

Att handla möbler på loppis är faktiskt väldigt bra eftersom du då både handlar till förmånliga priser men framförallt får originella och personliga möbler. Många äldre möbler har åldrats och blivit ännu snyggare med åren. Om du inte gillar exakt den färgen som loppisfynden säljs i, kan du själv enkelt måla om och på så sätt skapa en helt ny möbel.

För samma pengar som du hade handlat en ny möbel för i ett köpcentrum, kan du istället köpa många möbler och fina inredningsdetaljer i an antikaffär eller på en loppmarknad.

Inredning

Skapa en retro stil i din inredning

På loppmarknader kan du ofta fynda allt från relativt nya möbler till gamla pärlor. För att skapa en enhetlig men personlig stil kan du exempelvis handla möbler från ett visst årtionde. Genom att göra det kan du ge hemmet en retro heminredning.

Du kan även miss-matcha precis som du själv vill och då skapa en mycket originell och personlig stil. Förutom att du enkelt kan måla om dina möbler och ge dem en ny känsla, kan du även med textiler skapa en ny karaktär till möblerna. Om du är lite händig och gillar att pyssla kan du köpa snygga tyger som metervara och själv sy nya dukar, gardiner och stolsdynor. Eftersom du tjänar mycket pengar på att handla billiga och unika möbler på loppis, kan du istället lägga lite mer pengar på basvaror.

För att verkligen kunna skapa en fräck, personlig och snygg retrostil i din inredning kan du investera i riktigt fina tapeter. Det finns mängder av retrotapeter att välja på och med dessa får du snabbt en äkta retrokänsla i hemmet. Kolla bara på exempelvis det gigantiska utbudet av retrotapeter hos Bricoflor.

Förutom tapeter kan även nya golv göra susen. Vad sägs till exempel om ett schackrutigt köksgolv?

Inredning

Miljösmart och ekonomisk inredning

När du handlar retro möbler och inredningsdetaljer på loppmarknader sparar du inte bara in mycket pengar, du värnar även om miljön. Att vara miljösmart är både viktigt och bra för dig eftersom du handlar billigare, ofta får produkter av hög kvalitet och bidrar inte lika mycket till farliga utsläpp.

När det kommer till miljötänk finns det även andra smarta saker att ha koll på. I din retro inredning kan du exempelvis köpa LED-lampor, andra elprodukter som drivs av solceller och mycket mer. Det finns många bra alternativ idag för att kunna leva så miljövänligt som möjligt. Om du vill skapa en retro heminredning så kan du alltså spara in både pengar och ta hand om miljön. Satsa på ekologiska textiler och liknande. För att verkligen göra en ombonad känsla av retro i ditt hem, är även växter ett bra tips. Köp till exempel krukväxter med stora blad som täcker en hel vägg eller kanske ett tråkigt hörn.

Inredning