Inredning med växter och textiler

Inredning kan du enkelt skapa med växter och textiler

Att inreda hemmet kan kännas som en dyr affär men faktum är att du med enkla medel kan förnya känslan i ditt hem. För att kunna skapa en personlig, inbjudande och vacker heminredning kan du göra på olika sätt. När det kommer till just inredning finns det egentligen inga rätt eller fel, bara din egen fantasi sätter gränserna. Dock finns det några smarta knep att ta till för att skapa en härlig känsla i hemmet på ett enkelt och ekonomiskt sätt. Tre viktiga delar att tänka på är växter, textiler och belysning. Med dessa tre delar kan du skapa en mysig atmosfär i nästan vilket rum som helst. Du kan även ”flytta ut” inomhusrummet och tvärtom, flytta in utomhusrummet. När sommaren kommer kan du med fördel bära ut saker som du vanligtvis har inne. Det blir väldigt ombonat att inreda altanen med mattor, kuddar och mjuka filtar. Tänder du dessutom ljus och placerar ut krukväxter eller liknande, blir inredningen även levande.

Inredning

 

Stor förändring i din heminredning med billiga textilier och växter

Textilier som kuddar, filtar, fällar och dukar, behöver inte kosta särskilt mycket. Om du är lite händig kan du faktiskt köpa tyger på meter och sy egna fodral och gardiner. Alla är dock inte mästare i att sy och det gör ingenting eftersom det finns både billiga och snygga textiler att köpa. För en snabb förändring i uterummet eller inomhus är nya gardiner och dukar bra. Du kan exempelvis skapa en ny inredning genom att matcha färger utefter vilken tid på året det är. Förutom textiler är det trevligt att bona om dina rum med grönska. Det finns mängder av olika växter som klarar sig bra att stå inomhus. En del växter trivs till och med bäst i skugga och passar då utmärkt i ett tråkigt hörn där den livar upp med sin gröna färg. Som vi nämnde ovan blir det mysigt att ”ta ut” inomhusrummet på sommaren, men det blir även fint att försöka ta in utomhuskänslan till hemmet. På vintern kan det bli stämningsfullt att ta in växter, granris och kottar, detta kan du duka ett bord med eller ha som dörrmatta. Genom att själv plocka in lite växter sparar du både pengar och skapar en personlig heminredning på samma gång.

Inredning

Gör nytt av det gamla

Ytterligare ett knep för att spara så mycket pengar som möjligt men ändå kunna skapa en ny heminredning, är att göra nytt av det gamla. Kanske har du möbler som sett likadana ut år efter år och som nu börjar kännas tråkiga. I så fall kan du enkelt ge de ett ansiktslyft genom lite ny färg. Om du dessutom gör nya stolsdynor av fina textiler, kan du ge dina möbler en ny känsla. Som vi tidigare nämnde är det bara fantasin som sätter gränser när det kommer till heminredning och förnyelse av möbler är ett bra exempel. Du kan även använda gamla möbler till något helt annat, till exempel kan en gammal dörr bli en originell bordsskiva. Ta till vara på dina möbler, lägg en slant på målarfärg, textiler och färgglada växter så kommer du långt i din heminredning utan att skapa ett stort hål i din plånbok.

Inredning