Orientalisk inredning

Skapa en orientalisk inredning

Om det är något som kanske är bättre än att resa så är det förmodligen heminredning. Att få skapa och forma ett hem att trivas i är en oslagbar känsla. Det finns ett sätt du kan kombinera resor och inredning på och det är genom att ”ta med dig resan hem”. När du är på semester i olika länder kan du oftast köpa med dig relativt billiga souvenirer hem. Dessa unika föremål hjälper till att dekorera ditt hem med en härlig känsla. Fynd kan du göra i hela världen såsom tyger, väggbonader, filtar, lampor och andra prydnadssaker. Passa på att köpa med dig något fint hem när du åker på nästa resa så kommer du snart ha allt du behöver för att skapa en mysig och personlig heminredning.

Inredning

 

 

Hitta orientalisk inredning på hemmaplan

Du behöver givetvis inte resa världen runt för att skaffa dig en orientalisk heminredning. Det finns många affärer som säljer passande föremål. Hos stora möbelkedjor som IKEA kan du exempelvis köpa vackra och orientaliska mattor i olika storlekar. Även på loppmarknader kan du göra stora fynd. Här kan du hitta allt från antikviteter och gamla stora möbler till små och originella prydnadssaker. Gör letandet till en rolig aktivitet och åk runt till olika loppmarknader en helg för att hitta fynd till ditt hem. För att skapa en orientalisk inredning är själva basen viktig. Satsa på stora och orientaliska mattor i hemmets rum och dekorera med färgglada tyger. Kuddar och filtar och starka färger ökar den orientaliska känslan. Om du vill göra en storsatsning på din orientaliska heminredning, är även kakel viktigt. I badrummet kan du sätta upp färgstarkt kakel eller till och med mosaik i fräcka mönster. Våga även måla väggar i färger som orange, gult eller rött. Vill du ha en lite mer nedtonad orientalisk stil går det givetvis bra att ha en bas i vitt. Böljande tyger i fönstren är också ett typiskt inslag i den orientaliska världen.

Inredning

 

Skapa en orientalisk atmosfär

Förutom den färgstarka basen i en orientalisk stil, finns det många andra delar som kan bidra för att skapa en orientalisk atmosfär. Växter, belysning och dofter är viktigt. Satsa på gröna växter i alla rum och sätt upp vackra lampor. Placeras belysningen i ett rum på rätt sätt, kan vilket rum som helst bli mysigt. Försök ha lampor i olika nivåer, det vill säga – placera belysning lågt mot golvet, högt i taket och mittemellan. Ljusslingor är stämningsfullt och kan sättas upp nästan överallt. När du börjar få till den orientaliska inredning du vill ha, kan pricken över i:et vara dofterna. Köp väldoftande rökelse eller använd doftljus så blir det nästan som att ditt hem är en portal till Indien eller kanske Marocko. Tips på ställen du kan hitta fin heminredning är Indiska. Här hittar du allt från lampor, överkast och koppar till tyger, kuddfodral och mycket mer. Även IKEA har bra möbler och saker som du kan kombinera i din heminredning. Tänd lite levande ljus, sätt på en orientalisk skiva och slut ögonen. Med lite förändring i ditt hem kan du uppleva Orienten på hemmaplan. Låt dig inspireras redan idag.

Inredning